Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Knollensellerie, in Stücken
- 2 Möhren (150 g), in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Porree, in dünnen Ringen (0,5 cm)
- 100 g Olivenöl
- 15 g Anislikör (z.B. Pernod)
- 100 g Noilly Prat
- 200 g Weißwein
- 200 g Geflügelbrühe
- ½ TL Salz
- 1 - 2 Dosen Safranfäden (à 0,1 g)
- ¼ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2000 g Miesmuscheln, frisch, gesäubert und gut abgetropft
- 4 Stängel Dill
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1654 kJ / 395 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asturische Fischsuppe
35 Min
Dry Martini (Casino Royale)
5 min
Meeresfrüchte-Cocktail
10min
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45 Min
Muscheln mit Sahnesauce
30 Min
Gegrillte Salzwasserscampi mit Knoblauch-Soja-Sauce
20 min
Knoblauch-Pfeffer-Garnelen
25 min
Senf-Dill-Sauce
2 godz.
Fusilli mit pikanten Miesmuscheln
55 Min
Muscheln mit Tomatensauce
40 Min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 Min
Muscheln in Weißweinsud
35 Min