Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 1200 g de agua
- 1 ½ cdita de sal
- 220 g de fetuccine (pasta larga seca)
- 1 cda de aceite vegetal
Salsa
- 130 g de queso parmesano, en trozos
- 30 g de mantequilla, en trozos
- 2 cda de harina
- 1 diente de ajo
- 400 g de leche
- ½ cdita de concentrado de caldo de pollo (opcjonalnie)
- ¾ cdita de sal, o al gusto
- ¾ cdita de pimienta molida, o al gusto
- ¾ cdita de nuez moscada en polvo, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4280 kJ / 1023 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 108 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 3645 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 Min
Pastel azteca
1 Std. 20 Min
Pasta al poblano
35 Min
Enchiladas suizas
1 Std.
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1 Std.
Puré de papa
50 Min
Hot cakes
40 Min
Sopa de tortilla
25 Min
Chilaquiles rojos
25 Min
Taquitos de camarón al chipotle con tortillas de harina
15 Min
Roles de canela con glaseado
2 Std. 30 Min