Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 120 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 55 g de mantequilla fría (en trozos)
- 1 pellizco de sal
- 35 g de agua
Relleno
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 120 g de mantequilla en trozos
- 1 vaina de vainilla (solo la raspadura)
- 3 huevos
- 15 g de café solo
- 150 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de azúcar moreno
- ½ cucharadita de sal
- 500 g de nata montada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2157 kJ / 516 kcal
- Białko
- 6.23 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 45.86 g
- Błonnik
- 2.82 g
Alternatywne przepisy
Tarta de chocolate con dos texturas
1 Std. 40 Min
Tarta Sacher
3u.
Chocolate fudge cake
5 godz. 45 min
Bundt cake de especias
2 Std.
Pasteles de chocolate y vainilla
11j
Cupcakes de chocolate y cacahuete
50 Min
Bundt cake de chocolate
2 Std.
Tarta de queso con lunares de chocolate (Polka dot cheesecake)
13 Std. 20 Min
Pasteles de toffee salado y chocolate
3u.
Tarta brow-kies (brownie-cookies)
1 Std. 5 Min
Tarta de queso japonesa
1 Std.
Cheesecake de vainilla horneado
13 Std. 20 Min