Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 220 g de agua templada
- 1 cucharadita de azúcar
- 20 g de levadura prensada fresca
- 400 g de harina de fuerza
- 30 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para engrasar el bol)
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- 400 g de tomate maduro en cuartos
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de sal
- 1 ramita de albahaca fresca (solo las hojas)
- 300 g de mozzarella fresca
- 100 g de jamón cortado en tiras
Montaje
- 4 huevos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3487 kJ / 834 kcal
- Białko
- 41.21 g
- Węglowodany
- 78.32 g
- Tłuszcz
- 39.58 g
- Błonnik
- 4.93 g
Alternatywne przepisy
Fingers de mozzarella light con salsa de yogur
1sa 10 dk
Pizza armenia (lehmeyun)
1 Std. 30 Min
Rollerpizza
1h
Calzone de salchichas rojas frescas y tomates secos
1h 40min
Pizza diavola
2h 15min
Molinetes de hojaldre y ternera
35min
Calzone con pimientos y chorizo
2 Std.
Pizzetas de carne con espárragos y huevo
1 Std. 30 Min
Panzerotti a la romana
1h
Rosca de perritos con chile
1 Std. 45 Min
Calzone rellenos con calabacín, queso y jamón
1h 40min
Pizza cuatro quesos
1 Std. 30 Min