Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 200 g de harina de repostería
- 30 g de azúcar
- 40 g de manteca de cerdo
- 80 g de Marsala seco
- 1 pellizco de sal
- 300 - 400 g de aceite para freír
Relleno
- 150 g de azúcar
- 3 - 4 tiras de piel de naranja
- 500 g de queso ricota
- 100 g de pepitas de chocolate negro
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 980 kJ / 234 kcal
- Białko
- 5.18 g
- Węglowodany
- 25.28 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.26 g
Alternatywne przepisy
Foie de pato
33u.
Yakitori (brochetas de pollo y cebolleta)
2óra 30p
Negroni
5 min
Rollitos de jade (rollitos vegetales)
25 min.
Bricks de cangrejo
35 Min
Risotto alla milanese
30 Min
Wontons fritos salados
30 Min
Chutney de higos y bastones de ibérico
1 godz. 30 min
Mousse de foie y queso de cabra con manzanas caramelizadas
5 Std. 45 Min
Cheesecake con praliné de almendras
4h
Pappardelle con rúcula y requesón
1h
Risotto a la milanesa
30 Min