Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 200 g de harina de repostería
- 30 g de azúcar
- 40 g de manteca de cerdo
- 80 g de Marsala seco
- 1 pellizco de sal
- 300 - 400 g de aceite para freír
Relleno
- 150 g de azúcar
- 3 - 4 tiras de piel de naranja
- 500 g de queso ricota
- 100 g de pepitas de chocolate negro
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 980 kJ / 234 kcal
- Białko
- 5.18 g
- Węglowodany
- 25.28 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.26 g
Alternatywne przepisy
Pâte sucrée
55 Min
Panna cotta de palomitas
3h 30min
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4h 30min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10 min
Tarta Saint-Honoré
3h
Paris-Brest con muselina de praliné de almendra
2h
Dip de nata y gorgonzola
5 menit
Crêpes soufflés
1h
Rollos de canela con nueces pacanas
15j
Lazos de brioche y hojaldre
4h 20min
Crêpes de manzana
1h 30min
Bagels con salmón ahumado y rúcula
2h