Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
¼
de cucharadita de hartshorn
lub ¼ de cucharadita de levadura química en polvo - 1 cucharada de leche entera (para diluir el hartshorn)
- 2 huevos a temperatura ambiente
- ¼ de cucharadita de sal
- 250 g de azúcar glas
- 250 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
-
½
cucharadita de licor de anís
lub ½ cucharadita de vainilla líquida - 40 g de mantequilla a temperatura ambiente (opcjonalnie)
- 1 cucharada de anís en grano
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Brioche con frutas y pasas
3h 10min
Pan de palomitas de maíz (sin gluten)
2 Std. 15 Min
Tarta de crema de pomelo rosado y merengue
1h
Carbayones
1h 25min
Tejas de almendras
12h 40min
Cupcakes de tiramisú
1h
Muffins salados
20 min
Financieros de albaricoque
30 min
Mierensinas
1 Std. 10 Min
Carquinyolis
2h 40min
Cubiletes (Asturias)
1h 50min
Perrunillas
30 min