Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
¼
de cucharadita de hartshorn
lub ¼ de cucharadita de levadura química en polvo - 1 cucharada de leche entera (para diluir el hartshorn)
- 2 huevos a temperatura ambiente
- ¼ de cucharadita de sal
- 250 g de azúcar glas
- 250 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
-
½
cucharadita de licor de anís
lub ½ cucharadita de vainilla líquida - 40 g de mantequilla a temperatura ambiente (opcjonalnie)
- 1 cucharada de anís en grano
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Bollos de mantequilla de Bilbao
5h
Galletas de semillas
30min
Carolinas
50min
Brioche con frutas y pasas
3h 10min
Besos de dama
1h
Carbayones
1sa 25 dk
Pastel Alemán
1sa 10 dk
Pastas de té rellenas de mermelada
50min
Bundt cake de especias
2 Std.
Pastel vasco (Gateau basque)
3h 10min
Bizcocho cuatro cuartos
1h 40min
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2hod. 10min