Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- Staubzucker zum Ausstreuen
- 3 Eier (Größe M), getrennt
- 250 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 120 g dunkle Schokolade, in Stücken
- 40 g Mandeln
- 1 Prise Salz
- 40 g Feinkristallzucker
- 35 g Semmelwürfel
- 110 g Schlagobers
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2434 kJ / 581 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 7.2 g
Alternatywne przepisy
Topfenmäuse
1h
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min.
Erdbeer-Topfen-Strudel
3h 5 min
Schachbrett-Torte
5h 10min
Sacher-Gugls
1h 30 min.
Kardinalschnitten
3h
Topfencreme mit Beerenspiegel
4h 45min
Cremeschnitten
4h
Palatschinken mit Schoko-Mandel-Fülle
35min
Mohntorte mit Schokoglasur
1h 15 min.
Bananenschnitten
3h
Eva's Sachertorte
1 Std. 40 Min