Urządzenia i Akcesoria
粄粽
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 個
Składniki
準備粽葉
-
粽葉30 片
餡料
-
蘿蔔乾 切約3公長,泡水15分鐘,中途換水兩次,瀝乾30 克
-
紅蔥頭 去皮30 克
-
油50 克
-
蝦米 洗淨泡水約5分鐘,瀝乾2 大匙
-
乾香菇 泡水至軟,切丁(約1公分)5 - 6 朵
-
豬絞肉 粗絞肉250 克
-
醬油膏蠔油1 大匙
-
糖½ 茶匙
-
鹽 (opcjonalnie)5 克
-
醬油30 克
-
白胡椒粉¼
-
五香粉¼
粄糰
-
糯米粉600 克
-
水 至成糰即可30 克
-
水1400 - 1500 克
-
糖30 克
-
鹽5 克
-
油1 大匙
組裝和蒸煮
-
油 少許
-
水800 克
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 12 個
Sód
5969.8 mg
Białko
95 g
Kalorie
14008.1 kJ /
3351.2 kcal
Tłuszcz
89.9 g
Błonnik
14.3 g
Tłuszcz nasycony
284.1 g
Węglowodany
527.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
飄粽香
8 Przepisów
Tajwan
Tajwan