Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 200 g roasted red capsicums (see Tips)
- 1 - 2 tsp chilli powder
- 1 - 2 tsp sea salt flakes
- ½ tsp freshly ground pepper
- 300 g boneless lamb shoulder, partially frozen, then cut into cubes (2 cm - see Tips)
- 300 g beef chuck steak, partially frozen, then cut into cubes (2 cm - see Tips)
- 300 g pork shoulder, partially frozen, then cut into cubes (2 cm - see Tips)
- olive oil, for brushing
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 565 kJ / 134 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Spinach and Feta Muffins
30 min
Sabayon
15 min
Pascualina
1 Std. 45 Min
Stuffed tomatoes
50min
Crostata di marmalata (Italian jam tart)
2h 35min
White balsamic reduction
40 min
Polenta
25 min
Cold cut pork sausage
1 Std. 30 Min
Chicken broth with bread dumplings
1h 5 min
Queso fresco
2 Std.
Dulce de Leche Ice Cream
12h
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1h 15min