![Ladoo Ladoo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9fb3e647-b8dc-4b5d-8316-830ddc16bade/Derivates/a3d426fb-e074-49b9-a859-4f5e904eb145.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Batter
- 80 g ghee
- 500 g chickpea (besan) flour
- 1 tbsp baking powder
- 1 tsp sea salt
- 1 ½ tsp nutmeg
- 3 tsp ground cardamom
- 620 g water
- 1000 - 1200 g vegetable oil, to deep fry
Syrup
- 220 g water
- 300 g white sugar
- 2 drops rose essence
- 1 tsp ground cardamom
- 2 tsp natural red food colouring
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 595.6 kJ / 141.8 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 118.5 mg