Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de trigo sarraceno
- 200 g de leche
- 20 g de levadura prensada fresca
- ¼ cucharadita de azúcar
- 40 g de harina
- 1 huevo
- ½ cucharadita de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 20 g de aceite para freír
- crema batida, para servir (opcjonalnie)
- mermelada del sabor de su preferencia, para servir (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 185 kJ / 44 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masa sablé
10 min
Pay de limón helado con merengue italiano
5 Std. 10 Min
Caldo de mariscos al champán
1u. 5min
Tarta de chocolate con crema de Mascarpone y base de Amaretti
2óra 30p
Sabayón a la naranja TM6
15 Min
Pide con cordero estilo Turco
2 Std. 15 Min
Masa sablé
10 min
Blinis
1 godz. 30 min
Pan con levadura química
30 Min
Cobertura de chocolate con aceite
5 min
Quiche de queso feta y jitomate deshidratado
1u. 45min
Blinis
20 Min