Bolo de frutos secos

Bolo de frutos secos

4.2 5 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 fatias

Składniki

  • passas de uva
    40 g
  • noz
    60 g
  • alperce seco cortado em pedaços
    80 g
  • frutos cristalizados cortados em pedaços
    100 g
  • rum
    100 g
  • açúcar
    120 g
  • canela em pó
    ½ c. chá de
  • ovos
    2
  • farinha
    250 g
  • noz-moscada
    1 - 2 pitadas de
  • gengibre seco em pó
    ½ c. chá de
  • fermento em pó p/ bolos
    1 c. chá de
  • sal
    ¼ c. chá de
  • manteiga cortada em pedaços, mais q.b. p/ untar
    150 g
  • leite
    120 g

Wartości odżywcze na 1 fatia

Kalorie 326 kcal / 1363.9 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 14.7 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 104.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...