Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g passas de uva
- 60 g noz
- 80 g alperce seco cortado em pedaços
- 100 g frutos cristalizados cortados em pedaços
- 100 g rum
- 120 g açúcar
- ½ c. chá de canela em pó
- 2 ovos
- 250 g farinha
- 1 - 2 pitadas de noz-moscada
- ½ c. chá de gengibre seco em pó
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- ¼ c. chá de sal
- 150 g manteiga cortada em pedaços, mais q.b. p/ untar
- 120 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1363.9 kJ / 326 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 104.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de abóbora, laranja e cardamomo
1h 45min
Bolo de abóbora
1h 25min
Bolo de Natal
1h 20 min
Doce de figo e amêndoa
45min
Bolo de laranja caramelizado
1 godz. 5 min
Empadinhas de borrego e ovo
1h
Folar doce
2h
Tarte de amêndoa, framboesa e pera
1h
Pão de ló de Margaride
1h 15 min
Compota de figo
45min
Bolo de maçã e noz
1 godz. 5 min
Pudim de castanhas
1h 30min