Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa fresca de ovo
- 300 g farinha tipo 65
- 3 ovos
Pappardelle
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 20 g manjericão fresco, só as folhas
- Água q.b. p/ cozer a massa
- 2 c. chá de sal
- 50 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 6 dentes de alho
- 100 g tomate-cereja vermelho cortado em quartos
- 100 g tomate-cereja amarelo cortado em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 424 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40 min
Massa de gemas
20 min
Bagels
Brak ocen
Spring rolls com molho picante
25min
Sopa de tomate
30 min
Conchas recheadas com queijo de cabra e chouriço
1 godz.
Legumes miniatura em papelote com manteiga aromatizada com tomilho
45 min
Húmus de manjericão
20 min
Bolinhas de mandioca com molho de limão e sementes de papoila
1 godz.
Ceviche de robalo com leche de tigre
2 godz. 15 min
Vazia com chimichurri
2 Std.
Cebola picada
5min