Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions, quartered
- 20 g fresh basil leaves
- 3 garlic cloves
- 1 tsp salt, or to taste
- 80 g olive oil
- 1 Tbsp tomato purée
-
1500
g tomatoes, fresh, ripe, peeled and deseeded
lub 3 tins tinned chopped tomatoes (3 x 400 g tin)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 580 kJ / 139 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Risotto for One
35min
Pasta with Fennel and Tomato Sauce
45 min
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40min
Pasta Amatriciana
30 min
Arrabbiata sauce
20min
Hollandaise Sauce
15min
Béchamel Sauce
15min
Bolognese Sauce
1 godz. 15 min
Fresh Pasta Dough
1 godz.
Hollandaise Sauce
15min
Béchamel Sauce
15min
Patatas Bravas with Chorizo
1 godz. 20 min