台式萝卜糕汤

台式萝卜糕汤

4.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 人份

Składniki

  • 15 克
  • 红葱头
    1 粒
  • 干香菇 泡发(泡发后约25克),切丝
    2 朵
  • 干的虾米 浸泡变软,沥干
    1 茶匙
  • 胡萝卜 切丝
    10 克
  • 葱白切段
    1 支
  • 猪里脊肉 切丝
    60 克
  • 酱油
    15 克
  • 400 克
  • 萝卜糕 切粗条(3厘米宽)
    500 克
  • 黑醋
    2 茶匙
  • 1 茶匙
  • 白胡椒粉
    1 - 2 小撮
  • ½ 茶匙
  • 青菜 切段
    150 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 56.9 g
Kalorie 5318 kJ / 1271 kcal
Tłuszcz 54.8 g
Błonnik 5.9 g
Węglowodany 139.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...