Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcakes
- 250 g raw sugar
- 200 g unsalted butter, room temperature
- 4 eggs
- 2 tsp natural vanilla extract
- 2 tsp baking powder
- 400 g plain flour
- 250 g full cream milk
Frosting
- 400 g pure icing sugar
- 120 g white chocolate, broken into pieces
- 60 g pouring (whipping) cream
- 200 g unsalted butter, cut into pieces
Shards
- 250 g white sugar
- 1070 g water
- 1 tbsp glucose syrup
- 50 g vinegar
Assembly
- 3 tbsp condensed milk
- 2 - 3 drops red food colouring (natural)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1686 kJ / 401.4 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 54.2 mg
Alternatywne przepisy
Simple butter biscuits
3h 20 min
Chocolate chip cookies
50min
Chocolate chip muffins
40min
Buttercream icing
10 min
American-style pancakes
40min
Vanilla frosting
1 godz. 35 min
Buttercream icing
5 min
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1 godz. 15 min
Chocolate cupcakes
1h 20min
Basic chocolate cupcakes
40min
Basic vanilla cake
55 min
Basic vanilla cupcakes
35min