Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- butter, for greasing
- 4 eggs
- 120 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 30 g cornflour
- 80 g self-raising flour
- 2 tbsp cocoa powder
- 1 pinch salt
- 2 tbsp coffee liqueur
- 2 tbsp full cream milk
- 150 g dark chocolate, broken into pieces
- 450 g pouring (whipping) cream
Ganache
- 200 g dark chocolate, broken into pieces
- 90 g unsalted butter
- fresh mixed berries, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2843.3 kJ / 676.9 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 51.1 g
- Tłuszcz
- 49.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 177.5 mg
Alternatywne przepisy
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Decadent dark chocolate brownies
2h 15min
Marble cake
2 godz.
Lemon cake
2 godz.
Raspberry chiffon cake
5 Std. 15 Min
Chocolate and pear cake
1h 30min
Berry marshmallow slice
2 godz. 30 min
Apple tea cakes
1h 10min
Chocolate cake with lime cream
1h 5 min
Two-layer chocolate cake
3h 20 min
Gluten free chocolate brownie
45 min
Home-style sponge cake
2 godz. 30 min