Urządzenia i Akcesoria
Chocolate truffle cake
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 portions
Składniki
Cake
-
butter for greasing
-
eggs4
-
caster sugar120 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
cornflour30 g
-
self-raising flour80 g
-
cocoa powder2 tbsp
-
salt1 pinch
-
coffee liqueur2 tbsp
-
full cream milk2 tbsp
-
dark chocolate broken into pieces150 g
-
pouring (whipping) cream (see Tip)450 g
Ganache
-
dark chocolate broken into pieces200 g
-
unsalted butter90 g
-
fresh mixed berries for decorating
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
177.5 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
2843.3 kJ /
676.9 kcal
Tłuszcz
49.9 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
33.5 g
Węglowodany
51.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Black forest cake
5 godz.
Apple crumble meringue slice
2 godz. 45 min
Butter biscuits
50 min
Baked cheesecake
2 godz. 55 min
Buttercream icing
10 min
Chocolate ganache
20 min
Alphabet cupcakes
25 godz. 30 min
Lemon tart
2 godz. 15 min
Chocolate salted caramel petit fours
7 godz. 10 min
Baked honey cheesecake
4 godz. 20 min
White chocolate and raspberry self-saucing pudding
1 godz.
Peppermint chocolate brownie cheesecake
1 godz. 5 min