![Sultana, apple and custard scrolls Sultana, apple and custard scrolls](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5D84C5E3-4FAE-4085-B5DF-F455154747E1/Derivates/71030A2D-C1F3-4C4C-B7EC-A723631053DF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 300 g full cream milk
- 60 g butter
- 2 tsp dried instant yeast or 20 g fresh yeast
- 500 g baker's flour
- 1 tsp salt
- 1 egg
- grapeseed oil, for greasing
Custard
- 30 g cornflour
- 50 g raw sugar
- 1 egg
- 160 g full cream milk
Assembly
- water, for brushing
- 120 g sultanas
- 180 g apple (approx. 2 medium apples), peeled and cut into pieces (1 cm)
- ½ tsp ground cinnamon
- milk, for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 686.6 kJ / 163.4 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 45.5 mg
Alternatywne przepisy
Pikelets
35min
Soft cinnamon doughnuts
50min
Three cheese spinach scrolls
2 godz. 15 min
Hot cross buns
1h 40min
Buttermilk scones
35min
ANZAC biscuits
40min
Pull-apart sunshine bread
40min
Wagon wheel slice
2u. 40min
Easy everyday white bread
5 godz. 10 min
Basic muffin mix
30min
ANZAC slice
1h 40min
Sultana, apple and custard pastries
2u. 40min