Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 300 g full cream milk
- 60 g butter
- 2 tsp dried instant yeast or 20 g fresh yeast
- 500 g baker's flour
- 1 tsp salt
- 1 egg
- grapeseed oil, for greasing
Custard
- 30 g cornflour
- 50 g raw sugar
- 1 egg
- 160 g full cream milk
Assembly
- water, for brushing
- 120 g sultanas
- 180 g apple (approx. 2 medium apples), peeled and cut into pieces (1 cm)
- ½ tsp ground cinnamon
- milk, for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 686.6 kJ / 163.4 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 45.5 mg
Alternatywne przepisy
Hot cross buns
1h 40 min
ANZAC biscuits
40 Min
Quick puff pastry
1h 20 min
Basic muffin mix
30 min
Soft cinnamon doughnuts
50min
Sultana, apple and custard pastries
2 godz. 40 min
Chocolate "feed a crowd" cake
1h
Herb and garlic pull-apart bread
1 Std. 35 Min
ANZAC slice
1h 40 min
Buttermilk scones
35min
Three cheese spinach scrolls
2h 15 min
Pikelets
35min