![Banana cupcakes with peanut butter frosting Banana cupcakes with peanut butter frosting](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A259A24D-2A2F-4B80-BF88-AAE414DF08C9/Derivates/448F1893-C349-4C9D-9D6D-13D4938A5B68.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Banana cupcakes
- 60 g raw almonds
- 170 g ripe banana, broken into pieces
- 2 eggs
- 70 g freshly squeezed orange juice (see Tips)
- 80 g pure maple syrup (see Tips)
- 120 g extra virgin olive oil
- 190 g wholemeal self-raising flour
- ¼ tsp baking powder
- ½ tsp ground cinnamon
Peanut butter frosting
- 250 g cream cheese, cut into pieces (3-4 cm) and softened
- 90 g smooth peanut butter
- 1 ½ tbsp pure maple syrup (see Tips)
- banana chips, for decorating (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1438 kJ / 342.3 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 228.4 mg
Alternatywne przepisy
Vanilla honey cupcakes
1h 20min
Banana berry mini loaves
1 Std. 30 Min
Banana bread
1 Std. 50 Min
Lemon cake
2h
Buttercream icing
10 Min
Basic muffin mix
30 Min
Basic vanilla cake
55min
Dark chocolate frosting
10 Min
Butterfly cakes
1 Std.
Apple and cinnamon muffins
35 Min
Basic berry muffins
40 Min
Banana and oat mini muffins
40 Min