Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g de aceite
- 100 g de chile guajillo, asado, sin venas ni semillas
- 350 g de jitomate, asado
- 150 g de cebolla, asada
- 3 dientes de ajo, asados
- 1 cdita de semillas de comino
- 1 cdita de pimienta negra entera
- 3 clavos de olor
- 1500 g de agua
- 3 cditas de sal
- 400 g de nopales, cortados en bastones
- 1000 g de carne de cordero, limpia, en cubos
- 8 hojas para mixiote, remojadas
- tortillas de maíz, para acompañar
- frijoles cocidos, para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2116 kJ / 504 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Romeritos
1 Std. 40 Min
Pipián rojo
1 Std.
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Adobo básico
30 Min
Mixiote de pollo
1 Std.
Cerdo con chilacayotes en pipián
55min
Pierna adobada navideña
1h 45min
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Caldo de camarón
40 Min
Entomatado de res con verdolagas
1 Std.
Atole de arroz de la esquina
35 Min
Atole de guayaba
40 Min