Risoto de aspargos com crisp de Parma

Risoto de aspargos com crisp de Parma

5.0 1 ocena
Przygotowanie 22 min
Czas całkowity 30 min
4 porções

Składniki

  • presunto parma em fatias finas
    100 g
  • queijo parmesão cortado em pedaços
    80 g
  • cebola aprox. 1 unidade média
    100 g
  • azeite de oliva extra virgem
    30 g
  • arroz arbóreo
    300 g
  • vinho branco seco
    50 g
  • água
    750 g
  • caldo de legumes
    1 c. sopa de
    1 c. chá de sal
  • pimenta do reino branca em pó
    3 pitadas de
  • aspargos verdes cortados em rodelas
    380 g
  • manteiga sem sal gelada, em pedaços
    30 g
  • cebolinha francesa picada
    4 talos de

Wartości odżywcze na 1 porção

Kalorie 543.3 kcal / 2272.9 kJ
Białko 22.5 g
Tłuszcz 22.9 g
Węglowodany 58 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Sód 1455.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...