Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g presunto parma em fatias finas
- 80 g queijo parmesão, cortado em pedaços
- 100 g cebola, aprox. 1 unidade média
- 30 g azeite de oliva extra virgem
- 300 g arroz arbóreo
- 50 g vinho branco seco
- 750 g água
-
1
c. sopa de caldo de legumes
lub 1 c. chá de sal - 3 pitadas de pimenta do reino branca em pó
- 380 g aspargos verdes, cortados em rodelas
- 30 g manteiga sem sal, gelada, em pedaços
- 4 talos de cebolinha francesa picada
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 2272.9 kJ / 543.3 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1455.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de camarão
30min
Risoto de pera com gorgonzola
30min
Risoto de funghi
40min
Risoto milanese
25 min
Polenta cremosa
50min
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
1h
Sopa de carne com legumes
35 Min
Patê de atum, damasco e gorgonzola
10 min
Pão enrolado com calabresa e erva doce
2h 15min
Salmão com ervas, purê de mandioquinha e aspargos
30min
Sorbet de frutas
5 min
Caldo de galinha
45min