Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g dente de alho
- 10 g azeite extravirgem
- 300 g acelga chinesa ou outra verdura verde, cortada em tiras finas (ver dica)
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta do reino preta em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 151 kJ / 36 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltear 200 g de cenoura em palitos
15min
Menu de Sopa de ervilha e gengibre, Salmão com limão siciliano, brócolis e batatas
45min
Peixe cozido com batatas e molho de tomate
50min
Arroz de atum e ovo
1h
Saltear 400 g de cenoura em palitos
20min
Saltear 200 g de beringela
30min
Saltear mistura de legumes
30min
Saltear 400 g de beringela
35min
Saltear 300 g de cogumelos frescos
25min
Saltear 200 g de curgete
20min
Saltear 200 g de pimento
20min
Saltear mistura de legumes para sopa ou guisados
25min