Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
-
400
g chicken breasts, skinless, cut in strips
lub 400 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in strips - 200 g basmati rice
- 1400 g water
- 150 g broccoli florets (3-5 cm)
- 1 carrot, thinly sliced
- 3 celery stalks, cut in pieces (2 cm)
- 6 spring onions, cut in pieces (4 cm)
- ½ red pepper, cut in pieces (1 cm)
- 220 g tinned bamboo shoots, drained
- 1 Tbsp sesame seeds, plus extra for garnishing
- 50 g roasted, unsalted cashew nuts
Sauce
- 1 ½ Tbsp cornflour
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, deseeded if desired (opcjonalnie)
- 1 Tbsp groundnut oil
-
40
g soy sauce
lub 40 g tamari - 1 tsp sesame oil
- 2 - 3 tsp honey, to taste
- 20 g lime juice (approx. 1 lime), for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2821 kJ / 688 kcal
- Białko
- 36.1 g
- Węglowodany
- 90.9 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Curry with Spinach
1 godz. 5 min
Chicken Noodle Soup
25 Min
Lamb and Green Bean Casserole
1 Std. 10 Min
Honeyed Chicken
25 Min
Quick Beef Massaman Curry
40min
Curried Sausages and Lentils
1 Std.
Chicken Pad Thai
20 Min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55 min
Quick Thai Chicken Curry
40min
Chicken Cacciatore
50min
Lemon Chicken
20 Min
Easy Satay Chicken
30min