Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Korma Paste
- 20 g coriander seeds
- 80 g cumin seeds
- 20 g garam masala
- 20 g fine sea salt
- 60 g desiccated coconut
- 100 g blanched almonds
- 5 garlic cloves
- 80 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 160 g vegetable oil
- 150 g tomato purée
- 80 g fresh red chillies
- 2 bunches fresh coriander, in pieces, plus extra leaves for serving
Curry
- 100 g onions, quartered
- 10 g vegetable oil
- 80 g raisins
- 440 g tinned chopped tomatoes
- 1000 g braising steak, cut in pieces (3 cm)
- 50 g coconut cream
- 40 g natural yoghurt, plus extra for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3351 kJ / 801 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Beef Madras
1h 30min
Cape Malay Chicken Curry
1 godz.
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Lamb Korma
4 godz.
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Jungli Laal Maas
5h
Butter Chicken
50min
Chicken Saag
50min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5 min
Lamb Keema with Peas
1 godz.
Kofta Curry
1h 10min