Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 gramů bílých žampiónů, čerstvých, na plátky
- 3 vejce
- 100 gramů celozrnného toastového chlebu, (cca 4 plátky), na kousky
- 200 gramů cibule, napůl
- 30 gramů slunečnicového oleje
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- 1 špetka mletého nového koření
- 1 snítka čerstvého tymiánu
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 624 kJ / 150 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houbový Stroganoff
30 min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25 min
Pâté z hub
1 godz. 25 min
Brokolicová pomazánka
15 Min
Mrkvové pesto s vlašskými ořechy
10 min
Brokolicová pomazánka
15 Min
Dušené mrkvové a cuketové tagliatelle
35 min
Houbový dip s vlašskými ořechy
5 min
Kapustové rolky s jáhlami a houbovou omáčkou
1h 40 min
Špenátový dip
15 Min
Drožďová pomazánka
15 Min
Houbovo-cizrnová směs
9h