Salsa Verde
TM6 TM5 TM31

Salsa Verde

4.7 (26 ocen)

Składniki

  • 100 - 150 g extra virgin olive oil
  • 15 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
  • 10 g fresh coriander, leaves only
  • 6 anchovy fillets, tinned, drained
  • 1 Tbsp pickled capers, drained, rinsed
  • 1 garlic clove
  • 1 Tbsp Dijon mustard
  • 1 Tbsp red wine vinegar
  • fine sea salt, to taste
  • ground black pepper, to taste

Wartości odżywcze
na 25 g
Kalorie
595.3 kJ / 142.3 kcal
Białko
1.4 g
Węglowodany
0.4 g
Tłuszcz
15 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy