Eiweißbrot

Eiweißbrot

4.4 270 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
25 Scheiben

Składniki

  • Dinkelkörner
    30 g
  • Kümmel, ganz
    2 geh. TL
  • Fenchelsamen, ganz
    1 TL
  • Koriandersamen
    1 TL
  • Anissamen, ganz
    1 TL
  • Mandeln
    50 g
  • Leinsamen
    50 g
  • Sojamehl
    40 g
  • Weizenkleie
    20 g
  • Magertopfen
    250 g
  • Wasser etwas mehr zum Bepinseln
    80 g
  • Weinstein-Backpulver
    1 Päckchen
  • Eiklar (ca. 130 g)
    4
  • Salz
    1 TL
  • Sonnenblumenkerne etwas mehr zum Bestreuen
    30 g
  • Kürbiskerne etwas mehr zum Bestreuen
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 57 kcal / 238 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 144 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...