Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 80 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Wasser
-
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 500 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Prise Pfeffer
- 1 geh. TL Salz
Füllung
- 50 g Pecorino, in Stücken (3 cm) (opcjonalnie)
- 100 g Scamorza, in Stücken (2-3 cm)
- 50 g trockener Weißwein
-
250
g Salsiccia, ohne Pelle, in Stücken (1 cm)
lub 250 g Bratwurst, roh, ohne Pelle, in Stücken (1 cm) -
80
g Oliven, grün, entsteint
lub 80 g Oliven, schwarz, entsteint - 1 Eiertomaten, in Würfeln (1 cm)
- 4 Basilikumblätter, frisch, zerpflückt
- 1 EL natives Olivenöl
- 1 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1983 kJ / 474 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fatayer mit Käse und Minze
1h 5min
Badischer Flammkuchen
1 godz.
Pizza Margherita
1h 45min
Mini-Focacce Phantasie
2 Std. 5 Min
Za´atar-Brot
1óra 40p
Focaccia mit Salsiccia
2h
Ahle Worscht-Kräppel
1h 10min
Pizzarolle mit Chili, Pilzen und Paprika
2 godz. 15 min
Kartoffel-Flammkuchen
1h 30min
Potato pie
1óra 40p
Teigtaschen mit Fetakäse
1 godz.
4-Käse-Pizza
3 Std. 50 Min