Falafels

Falafels

3.9 40 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 24 godz.
30 pièces

Składniki

La veille
  • 200 g de pois chiches blancs secs
  • 200 g de fèves sèches
  • 1500 g d'eau froide
Le jour même
  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 15 g de persil plat frais
  • 15 g de coriandre fraîche
  • 3 c. à café de cumin en poudre
  • 2 c. à café de ras el-hanout
  • 1 c. à café de sel
  • 300 g d'huile de friture

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 81 kcal / 323 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 7.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...