Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 300 g de galletas, tipo María
- 80 g de mantequilla, a temperatura ambiente, en trozos
Crema de queso
- 500 g de queso crema
- 250 g de chocolate blanco, en trozos
- 250 g de leche
- 40 g de azúcar
- 10 g de grenetina en polvo
Decoración
- 250 g de uva blanca, sin semillas
- 250 g de uvas tintas, sin semillas
Gelatina de vino
- 4 láminas de grenetina
- 100 g de azúcar
- 100 g de agua
- 100 g de vino dulce, (p.ej. moscatel)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3274 kJ / 783 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz con leche
3h
Pastel de zanahoria
1h 30min
Tarta de chocolate con crema de pistaches y glaseado espejo
25h 20 min
Sedoso de pistache
1h 30min
Tarta de chocolate blanco
12h 15min
Pastel de chocolate con profiteroles
4h 30min
Pastel imposible al vapor
2h 40min
Arroz con leche para dos
55 Min
Pastel capuchino
2h
Flan de chocolate blanco
12h 20 min
Flan de queso de Burgos
3h 15min
Flan de queso crema
4h