Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 120 g de azúcar
- 280 g de harina
- 50 g de cocoa en polvo
- 1 pizca de sal
- 200 g de mantequilla, fría cortada en dados
- 2 yemas de huevo
Relleno
- 250 g de manzana reineta, pelada y en trozos
- 1 mandarina, la ralladura y el jugo
- 2 - 3 ramitas de menta fresca, sólo las hojas
- 15 g de leche
- 1 huevo, batido para barnizar
- azúcar glass, para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de cajeta
1 Std. 10 Min
Tarta de mousse de chocolate
12sa 30 dk
Pastel de fresas con chocolate
1h 30min
Pastel de durazno y ciruela
1h
Fraisier
4h
Tarta de limón
2h
Strudel de manzana
1h 45min
Pastel de tres leches
3 Std.
Lomo mechado
2h
Leche frita de chocolate
2h 30min
Pastel Alemán
1 Std. 10 Min
Pay de limón
3 Std. 30 Min