Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 100 g de agua
-
20
g de levadura prensada fresca
lub 1 sobre de levadura seca instantánea, (aprox. 11 g) - 1 cdita de azúcar
- 130 g de harina de trigo
Masa de pan
- 250 g de agua
- 1 cdita de azúcar
- 20 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 cdita de sal fina
- 500 g de harina de trigo integral
- 2 cdas de semillas de amapola
- aceite de oliva extra virgen, la necesaria para engrasar
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de caja integral
1 Std. 40 Min
Pan de caja blanco
2h
Pan de brioche
5h
Pan de frutas
2 godz. 55 min
Pan de caja blanco
2h
Pan de chipotle y tequila
1 Std.
Pan de caja integral
1 Std. 10 Min
Rollitos de pan con parmesano y perejil
1 Std. 10 Min
Pan de canela
3h
Pan de caja
2 godz. 30 min
Pan de caja con ajonjolí
2h
Pizza Campesina
2h 10min