Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 100 g de agua
-
20
g de levadura prensada fresca
lub 1 sobre de levadura seca instantánea, (aprox. 11 g) - 1 cdita de azúcar
- 130 g de harina de trigo
Masa de pan
- 250 g de agua
- 1 cdita de azúcar
- 20 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 cdita de sal fina
- 500 g de harina de trigo integral
- 2 cdas de semillas de amapola
- aceite de oliva extra virgen, la necesaria para engrasar
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de caja blanco
2 Std.
Bolillos caseros
1h 40min
Pan de caja integral
1sa 10 dk
Hogaza rústica
24h
Pan de caja integral
1h 40min
Pan integral de semillas
2h 50min
Galletas de amaranto
45min
Pan de maíz (Broa)
2 Std. 20 Min
Hogaza de centeno
16h 50min
Hogaza exprés
50min
Pan de caja con ajonjolí
2 Std.
Pan integral
3h