Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Salatgurke, geschält, in Stücken
- 1 ½ TL Salz
- 3 - 4 Knoblauchzehen, nach Geschmack
-
400
g griechischer Joghurt (10% Fett)
lub 400 g Naturjoghurt (min. 10% Fett) - 2 EL Sauerrahm
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- schwarze Oliven, zum Dekorieren
- Olivenöl, zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 232 kJ / 56 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 459 mg
Alternatywne przepisy
Honig-Senf-Dip
5 Min
Coleslaw
40 min
Kräuter-Aioli, light
5 Min
Cocktaildressing
5 Min
Marinade für Spare Ribs
10min
Rote Grillsauce für Fleisch und Geflügel
10min
Knoblauchöl mit Chili
5 Min
Saure-Sahne-Knoblauch-Dip
10min
Zwiebelbutter
10min
Tomaten-Knoblauch-Butter
20min
Aioli à la Axel Henkel
10min
Knoblauchcreme à la Ikors
10min