Urządzenia i Akcesoria
Tzatziki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 Portionen
Składniki
-
Salatgurke geschält, in Stücken400 g
-
Salz1 ½ TL
-
Knoblauchzehen nach Geschmack3 - 4
-
400 g Naturjoghurt, (min. 10% Fett)griechischer Joghurt (10% Fett)400 g
-
Sauerrahm2 EL
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen¼ TL
-
schwarze Oliven zum Dekorieren
-
Olivenöl zum Beträufeln
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
459 mg
Białko
5 g
Kalorie
232 kJ /
56 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coleslaw
40 min
Zaziki
10 min
Cocktaildressing
5 min
Kräuter-Aioli, light
5 min
Honig-Senf-Dip
5 min
Marinade für Spare Ribs
10 min
Rote Grillsauce für Fleisch und Geflügel
10 min
Knoblauchcreme à la Ikors
10 min
Knoblauchöl mit Chili
5 min
Saure-Sahne-Knoblauch-Dip
10 min
Aioli à la Axel Henkel
10 min
Tomaten-Knoblauch-Butter
20 min