Urządzenia i Akcesoria
Erdäpfelpüree wie handgestampft
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Wasser500 g
-
Salz nach Geschmack2 - 2 ½ TL
-
Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (ca. 2 cm)800 g
-
Milch250 g
-
Butter in Stücken30 g
-
Muskat, gemahlen¼ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
903 mg
Białko
4 g
Kalorie
688 kJ /
164 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Reibekuchen
35 min
Gulasch
2 godz.
Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 min
Semmelbrösel
5 min
Rindergulasch mit Semmelknödeln und Rotkohl
2 godz. 15 min
Rindergulasch mit Semmelknödeln und Cheesecakes
2 godz. 10 min
Zwiebeln und Speckwürfel anbraten
15 min
Langkornreis, gekocht
35 min
Rinderkraftsuppe (aus Suppenfleisch)
3 godz. 45 min
Putengeschnetzeltes in Sahnesauce
45 min
Hühner-Kraft-Suppe
2 godz. 10 min
Pellkartoffeln (im Varoma)
40 min