Urządzenia i Akcesoria
Erdäpfelpüree wie handgestampft
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Wasser500 g
-
Salz nach Geschmack2 - 2 ½ TL
-
Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (ca. 2 cm)800 g
-
Milch250 g
-
Butter in Stücken30 g
-
Muskat, gemahlen¼ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
903 mg
Białko
4 g
Kalorie
688 kJ /
164 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pellkartoffeln (im Varoma)
40 Min
Rinderkraftsuppe (aus Suppenfleisch)
3 Std. 45 Min
Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 Min
Semmelbrösel
5 Min
Birnen anbraten (200 g)
15 Min
Äpfel anbraten (200 g)
15 Min
Zwiebeln und Speckwürfel anbraten
15 Min
Langkornreis, gekocht
35 Min
Zwiebeln andünsten
20 Min
Vanillesauce (Crème Anglaise)
15 Min
Hühner-Kraft-Suppe
2 Std. 10 Min
Putengeschnetzeltes in Sahnesauce
45 Min