Kräuterfaltenbrot

4.8 10.2K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 Portionen

Składniki

Teig
  • Wasser
    300 g
  • frische Hefe
    40 g
  • Zucker
    ½ TL
  • Mehl
    600 g
  • Salz
    2 TL
  • Öl
    50 g
Kräuterbutter und Fertigstellung
  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    120 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel halbiert
    60 g
  • Petersilie abgezupft
    5 g
  • Basilikum abgezupft
    5 g
  • Salz
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 3.4 g
Kalorie 724.1 kJ / 173.1 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 21.6 g

Może spodoba Ci się również...