Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g de lentejas pardinas
- 65 g de zanahoria en rodajas (de aprox. 3 mm)
- 20 g de pimiento verde en trozos
- 1 pellizco de pimentón dulce
- 15 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de sal
- 3 dientes de ajo enteros (lavados y sin pelar)
- 20 g de cebolla
- ½ hoja de laurel seca
- 30 g de chorizo en rodajas
- 30 g de tocino fresco en trozos
- 400 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1736 kJ / 415 kcal
- Białko
- 19.06 g
- Węglowodany
- 32.04 g
- Tłuszcz
- 23.44 g
- Błonnik
- 8.54 g
Alternatywne przepisy
Guisantes con jamón
30 min
Pisto para dos
20 min
Albóndigas en salsa española para dos
30 min
Lentejas guisadas
50 min
Macarrones boloñesa
40 min
Albóndigas con salsa de tomate para dos
25 min
Macarrones con tomate y chorizo para dos
20 min
Cocido madrileño para dos
2h
Arroz a la cubana para dos
1h
Judías blancas con patatas y compango
1h 35 min
Arroz con conejo
1 Std. 15 Min
Arroz a banda
1h