Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g day-old bread (approx. 2 slices), torn into pieces
- 90 g cheddar cheese, cut into cubes (2-3 cm)
- ½ tsp dried chilli flakes
- 1 egg
- 170 g water
- 1 tsp salt
- 500 g beef mince
- 1 onion (approx. 150 g), cut into eighths, layers separated
- 50 g butter
- 200 g tomato sauce
- 40 g white vinegar
- 2 tbsp brown sugar
- 2 tsp English mustard
- 2 tbsp Worcestershire sauce
- 4 bread rolls (e.g Vienna, baguette, approx. 15 -18 cm long)
- 8 - 10 Swiss cheese slices
- 40 g rocket leaves, to serve
- 2 pickled gherkins, cut into thin slices, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 3285.3 kJ / 782.3 kcal
- Białko
- 48.9 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 39.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.6 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1961.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sour cream and chicken enchiladas
1 godz. 10 min
Creamy chicken and sun-dried tomato pasta
30min
Sticky sesame chicken
40min
Creamy tomato and salami fettuccine
30min
Chicken katsu curry with rice
1 godz. 40 min
Swedish meatballs with gravy
30min
Sticky meatball subs
1 godz.
Rustic beef tarts
1 godz.
Chicken picadillo cups
40min
Meatballs in red pepper sauce
30min
Tandoori chicken wraps
50min
Cajun chicken schnitzel and slaw
45min