Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de chocolate branco e licor
- 230 g chocolate branco partido em pedaços
- 100 g natas
- 20 g glucose
- 25 g manteiga
- 10 g licor (de laranja, rum, whisky, brandy ou outro a gosto)
Bombons
- 300 g chocolate branco partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 726 kJ / 173.5 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 26 mg
Alternatywne przepisy
Bombons de creme de chocolate e avelã
2u.
Palmiers cobertos
2u.
Bolachas xadrez
1h 5min
Bombons recheados
1h 25min
Brigadeiros XL
1u. 30min
Bombons de avelã e amêndoa
1h
Temperar chocolate
15 min
Trufas de chocolate e menta
2 Std. 20 Min
Bombons de caramelo
2u.
Cobertura de chocolate com azeite
10 Min
Bombons de licor
1u. 30min
Salame de chocolate
3h 10min