Rijstschotel met appelen

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porties

Składniki

  • witte korte korrel rijst, voor rijstpudding
    100 g
  • melk
    320 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukjes, plus extra voor het invetten
    40 gram
  • zout
    1 snuifje
  • vanillesuiker
    ½ tl
  • rum (opcjonalnie) naar smaak
    1 el
  • rozijnen (opcjonalnie) naar smaak
    1 el
  • zure appel geschild, zonder klokhuis, in stukken gesneden
    240 g
  • citroensap, vers geperst
    10 g
  • suiker plus extra om te bestrooien
    30 gram
  • eieren
    2
  • citroen-zout pasta, zelfgemaakt (zie tip)
    ½ tl
  • kaneel, gemalen (opcjonalnie)
    ¼ tl
  • geschaafde amandelen
    40 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 91.9 mg
Białko 9.7 g
Kalorie 1556.6 kJ / 372 kcal
Tłuszcz 18.4 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 44.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...