Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 gelatineblaadjes
Cava room
- 300 g room, 35% vet koud (zie tip)
- 30 g poedersuiker
- 170 g mousserende witte wijn, type Cava
- 10 g citroensap
- 30 g suiker
- 3 eierdooiers
Gelei
- 80 g water
- 70 g suiker
- 130 g Pacharan of andere sleep ruimlikeur
Coulis van bramen en druiven
- 60 g braambessen, diepgevroren
- 70 g druiven
- 70 g suiker
- 20 g citroensap
Meringue
- 1 eiwit
- 40 g mousserende witte wijn, type Cava
- 100 g suiker
Montage
- 6 - 8 lange vingers (boudoirs) in stukken
- 190 g druiven, wit of rood (pitloos)
- 60 g braambessen, vers of bevroren, ontdooid
-
4
wafelrollen, verkruimeld
lub 4 el gemengde granen, ontbijt, knapperig
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1799 kJ / 430 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 64.5 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 44.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sushi buche met mango, zalm, avocado en gemberchips
2h
Baklava kaastaart
Pas d’évaluation
Sushi tacos
Pas d’évaluation
Speculoos druiven tiramisu
1h
Vegan Caesar saladedressing
Pas d’évaluation
Turkse gekruide lamshapjes
Pas d’évaluation
Ingemaakte citroenen
Pas d’évaluation
Pulled pork burgers
Pas d’évaluation
Papaya'péro
30min
Gevulde brioche met varkensvlees, snijbiet, venkel en kaas
5h
Vleesballetjes met parelrijst
Pas d’évaluation
Groentesoep, eieren in een potje met spinazie
Pas d’évaluation