Dubai Chocolate Pannenkoekjes

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
12 stuks

Składniki

  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) plus 1 el om te bakken
    40 g
  • melk
    360 g
  • bloem
    150 g
  • eieren
    2
  • pistachepasta
    100 g
  • zout
    1 snuifje
  • bloemsuiker
    15 g
  • tahin
    15 g
  • room, elk type (van koemelk)
    75 g
    75 g mascarpone
  • pure chocolade in stukken gebroken (2 cm)
    100 g
  • room, elk type (van koemelk)
    40 g
  • kataifi, geroosterd (engelenhaar)
    30 g
  • pistachenoten, gehakt
    50 g
  • eetbare glitters, goudkleurig
    5 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 59.2 mg
Białko 6.3 g
Kalorie 1148.7 kJ / 274.6 kcal
Tłuszcz 17.9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Węglowodany 22.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...