Pizza napoletana

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
1 porzione

Składniki

  • 350 g di acqua
  • 2 g di lievito di birra fresco (circa la dimensione di un pisello)
  • 180 g di farina tipo 00 (vedi consiglio), e un po di piu' per lavorare
  • 5 g di sale
  • 30 g di succo di limone
  • di farina tipo 00 per la lavorazione
  • 100 - 110 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 100 - 130 g di mozzarella di bufala sgocciolata e tagliata a pezzetti (ca. 2 palline)
  • olio di oliva per irrorare
  • basilico, fresco per guarnire

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 2271 mg
Białko 45 g
Kalorie 4290 kJ / 1025 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 147 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...