Torta di arance

Torta di arance

3.3 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 porzioni

Składniki

  • burro per ungere
  • 300 g di farina bianca più un po’ per infarinare
  • 250 g di zucchero
  • 100 g di succo d'arancia
  • 100 g di olio vegetale
  • 2 arance bio, solo la scorza
    grattugiata
  • 4 uova
  • 2 cucchiaini lievito in polvere
  • succo d'arancia per la colatura
  • zucchero a velo (opcjonalnie) per spolverare

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 122.5 mg
Białko 6.8 g
Kalorie 1726.3 kJ / 412.6 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 63.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...