Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro per ungere
- 300 g farina bianca più un po’ per infarinare
- 250 g di zucchero
- 100 g di succo d'arancia
- 100 g di olio vegetale
-
2
arance, bio, solo la scorza
grattugiata - 4 uova
- 2 cucchiaini lievito in polvere
- succo d'arancia per la colatura
- zucchero a velo per spolverare (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1726.3 kJ / 412.6 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 122.5 mg
Alternatywne przepisy
Purè di patate nature
55min
Granita al limone
13h
Confettura di pesche e banane
Brak ocen
Confettura di more e pere
Brak ocen
Insalata di riso
40min
Sfogliata del Canton Uri
Brak ocen
Flammkuchen con zucca, mele ed erbette tritate
1 godz. 30 min
Frittata soffice alle patate
1h 15min
Tortini di riso con carne
Brak ocen
Spaghettini al sugo con polpettine di lenticchie
1 godz. 5 min
Pane al pomodoro e basilico
1h 45min
Mandorle pralinate con cioccolato e cocco
40min