Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti Carbonara
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)30 g
-
pecorino cheese (opcjonalnie) cut in pieces (2 cm)15 g
-
shallot (approx. 30 g)½
-
bacon cubes75 g
-
extra virgin olive oil10 g
-
water1200 g
-
salt½ tsp
-
dried spaghetti170 g
-
medium egg (see tip)1
-
egg yolk from medium egg1
-
salt to taste1 - 2 pinches
-
ground black pepper1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1222.7 mg
Białko
26.3 g
Kalorie
2714.2 kJ /
648.7 kcal
Tłuszcz
29.6 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
67.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti carbonara (TM7)
40 min
Pasta with Prawn and Pepper Sauce
30 min
Fresh Orange Juice
5 min
Chicken and Mushroom Rice
55 min
Steamed Cinnamon Rolls XXL
1 godz. 30 min
Browned Pork Rice
1 godz.
Lemonade
5 min
Grab and Go Breakfast Wrap
30 min
Tomato and Cream Cheese Tartlets
1 godz. 55 min
Lamb Meatballs
45 min
Tomato and Bacon Spaghetti
35 min
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40 min