Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

4.3 6 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    30 g
  • pecorino cheese (opcjonalnie) cut in pieces (2 cm)
    15 g
  • shallot (approx. 30 g)
    ½
  • bacon cubes
    75 g
  • extra virgin olive oil
    10 g
  • water
    1200 g
  • salt
    ½ tsp
  • dried spaghetti
    170 g
  • medium egg (see tip)
    1
  • egg yolk from medium egg
    1
  • salt to taste
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper
    1 pinch

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1222.7 mg
Białko 26.3 g
Kalorie 2714.2 kJ / 648.7 kcal
Tłuszcz 29.6 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 67.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...