Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie pomarańczowe rogaliki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
18 sztuk
Składniki
-
40 g skórki z pomarańczy ekologicznej, pokrojonej na 3 cm kawałki, bez białych błonek (albedo)
-
110 g cukru trzcinowego, nierafinowanego plus dodatkowa ilość do posypania
-
270 g wody
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
570 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia570 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
-
1 ½ łyżeczkę ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
gorąca woda
-
napój roślinny np. kokosowy, sojowy, owsiany, do posmarowania (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
66.4 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
838.2 kJ /
200.3 kcal
Tłuszcz
7.2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
29.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Ślimaczki z pesto na parze
2 godz. 5 min
Cynamonki z plasterkami jabłek (TM7, TM6, TM5)
2 godz. 25 min
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25 min
Asturyjski gulasz z białej fasoli
15 godz. 30 min
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
2 godz. 50 min
Zupa jarzynowa, kurczak i warzywne tagliatelle
40 min
Cukier malinowy
5 min
Sernik baskijski z matchą
10 godz. 15 min
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min
Ciastka owsiane
35 min