Dyniowe chlebki maślane

4.7 34 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 sztuki

Składniki

  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 150 g purée z dyni (patrz wskazówka)
  • 150 g mleka
  • 100 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 570 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 jajko roztrzepane
  • cukier perlisty (opcjonalnie) do posypania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 684 mg
Białko 42.1 g
Kalorie 7390.4 kJ / 1766.4 kcal
Tłuszcz 50 g
Błonnik 14.3 g
Tłuszcz nasycony 29 g
Węglowodany 288.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...