Urządzenia i Akcesoria
Świąteczny poncz
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
200 g wermutu, białego, wytrawnego w temp. pokojowej
-
400 g soku jabłkowego plus 2-3 łyżki
-
100 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
50 g miodu, płynnego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 laski cynamonu przełamana na pół
-
4 gwiazdki anyżu
-
4 łyżki cukru
-
8 plastrów jabłka
-
8 plastrów pomarańczy ekologicznej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
8.2 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
819.5 kJ /
195.9 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
42.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Płynące ciastka czekoladowe z palonym masłem
1 Std. 40 Min
Matchamisu z malinami (tiramisu z herbatą matcha)
4 Std. 30 Min
Pomarańczowe ciasto choinka
15 Std. 40 Min
Syrop waniliowy
30 Min
Biała sangria z cytrusami
2 Std. 15 Min
Letni drink Hugo
5 Min
Żurawinowe martini (Crantini)
10 Min
Limoncello Bellini
5 Min
Gorący napój z whisky (Hot Toddy)
10 Min
Bezalkoholowy świąteczny poncz
10 Min
Grzane białe wino
20 Min
Grzaniec z rumem (Glühwein)
20 Min