Urządzenia i Akcesoria
Świąteczny poncz
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
200 g wermutu, białego, wytrawnego w temp. pokojowej
-
400 g soku jabłkowego plus 2-3 łyżki
-
100 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
50 g miodu, płynnego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 laski cynamonu przełamana na pół
-
4 gwiazdki anyżu
-
4 łyżki cukru
-
8 plastrów jabłka
-
8 plastrów pomarańczy ekologicznej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
8.2 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
819.5 kJ /
195.9 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
42.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grzaniec wiśniowy
15 min
Grzane białe wino
20 min
Grzaniec z rumem (Glühwein)
20 min
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 godz.
Grzaniec z Aperolem®
25 min
Bezalkoholowy świąteczny poncz
10 min
Syrop korzenno-herbaciany do kawy (Chai syrup)
45 min
Limoncello spritz
10 min
Przyprawa do potraw z dyni
5 min
Mini terriny z szynki i łososia
3 godz.
Tepache
120 godz. 20 min
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 godz.