Lachsravioli mit Weissweinsauce

Lachsravioli mit Weissweinsauce

3.5 4 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Vollrahm, gekühlt kalt
    200 g
Ravioli
  • geräucherter Lachs in Tranchen
    300 g
  • Vollrahm, gekühlt kalt
    100 g
  • Bio-Zitrone abgeriebene Schale
    1
  • Zitronensaft
    2 TL
  • Salz
    4 Prisen
  • Pfeffer
    8 Prisen
  • Rollen Pastateig (je 16 × 56 cm)
    4
Sauce
  • Zwiebeln halbiert
    160 g
  • Butter
    20 g
  • Weisswein
    300 g
  • Wasser
    260 g
  • Vollrahm, gekühlt
    40 g
  • Maisstärke
    2 EL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • Wasser
    3 l
  • Salz
    1 EL
  • Butter in kleinen Stücken
    10 g
  • Dill (ca. 20 g)
    1 Bund
  • geräucherter Lachs in Tranchen, in 8 Stücken
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 39 g
Kalorie 425 kJ / 1012 kcal
Tłuszcz 54 g
Węglowodany 80 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie