Classic Wholemeal

Classic Wholemeal

4.8 4 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
10 slices

Składniki

  • dried instant yeast
    ¾ tsp
    10 g fresh yeast, crumbled
  • strong wholemeal bread flour
    200 g
  • strong white bread flour plus extra for dusting
    50 g
  • fine sea salt
    ¾ tsp
  • light brown muscovado sugar
    ½ Tbsp
  • unsalted butter soft
    25 g
  • water lukewarm
    150 g
  • olive oil for greasing

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 142.8 mg
Białko 3.1 g
Kalorie 463.9 kJ / 110.9 kcal
Tłuszcz 2.5 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 18.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...