![White Finger Rolls White Finger Rolls](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A0E9D3FE-0CFC-4203-AF69-E70801BD1752/Derivates/694364A6-FBF4-44D7-AE77-E865019B8479.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 1 tsp salt
- 2 tsp caster sugar
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 50 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 400 g milk
- 1 large egg
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1083.1 kJ / 258.9 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 183.5 mg